Про свої доходи повідомили більше тисячі чернівчан

За попередніми даними на 20 березня 2014 року 1134 жителі Чернівців вже задекларували свої доходи. Загальна сума задекларованого доходу – 45,1 млн. грн.
Свої доходи у понад 1 мільйон гривень задекларували 6 мешканців обласного центру, з яких четверо – інвестиційний прибуток та отриманий дохід від заробітної плати, двоє декларантів відзвітували про отриману спадщину. Загальна сума задекларованого доходу мільйонерами складає понад 10,4 млн. грн. Найбільша сума – 2,2 млн. грн.
З початку кампанії декларування вже подано 540 декларацій на податкову знижку. Загальна сума, яку повернуть декларантам складає 652,03 тис. грн.
З цієї кількості 463 – витрати у вигляді коштів, сплачених платником податків на користь закладів освіти; 28 – частина процентів сплачених за користування іпотечним житловим кредитом; 48 чернівчан включили до податкової знижки витрати на сплату страхових платежів, одна чернівчанка поверне собі частину коштів, витрачених на оплату репродуктивних технологій.
«Подання декларації – це конституційний обов`язок громадян перед державою та ознака поваги до суспільства. Сумлінне ставлення до сплати податків з одержаних доходів свідчить про високий рівень правосвідомості громадянина. Сьогодні усі ми повинні об’єднатись навколо пріоритетів нашої держави, адже від відповідальної позиції кожного, залежить майбутнє України»,- відзначає начальник ДПІ у м. Чернівцях Ярослав Городенський.
Нагадаємо, декларацію можна подати до 1 травня. Це можна зробити у податковій інспекції або через Інтернет.
В електронній формі платники податків можуть подати податкову декларацію до контролюючих органів засобами електронної пошти через Інформаційний портал Міндоходів.
Інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях

peredplata