Калинівський ринок у 2013 році витратить на свій розвиток ще 8 мільйонів гривень

Калинівський ринок у 2013 році витратить на свій розвиток  ще 8 мільйонів гривеньУ 2013 році на програми з розвитку та підвищення ефективності роботи КП МТК «Калинівський ринок» витратить понад 8 мільйонів гривень, що на 3 мільйони більше, ніж за попередній рік. Найбільшими проектами нинішнього року на ринку стануть реорганізація 5 торгового сектору та ремонт вулиці Рокитнянської.

Найближчим часом розпочнуться роботи з тимчасового демонтажу контейнерів та асфальтування майданчику 5 сектору Калинівського ринку (торгівля продуктами харчування). Буде покращено відведення води з території сектору, зроблено перепланування торговельного майданчика, яке забезпечить сектор широкими рядами завширки до 4 метрів та будуть приведенні умови торгівлі до сучасних норм СЕС та ДСНС.

Майже 1 мільйон гривень буде витрачено на ремонт дорожнього покриття на вулиці Рокитнянській, яка з’єднує Калинівський ринок та вулицю Хотинську у районі гіпермаркету «Епіцентр». Це суттєво розгрузить транспортні комунікації навколо ринку, та полегшить доступ до безкоштовної парковки у районі комплексу «Барон Гартенберг».

Цьогоріч продовжиться будівництво безкоштовних громадських вбиралень. До трьох існуючих додадуться ще дві у секторах 3 і 8. Після отримання позитивного фінансового результату від встановлення першого автоматичного терміналу з обслуговування автомобілів на майданчику з продажу транспорту, таку практику буде продовжено. Протягом 2013 року на ринку з’явиться ще кілька терміналів у інших торгових секторах.

У 2013 році буде вирішено проблему з електропостачанням ринку у зимовий період. Буде переглянуто відповідні договори з підприємцями, створено систему планування реального споживання електроенергії – це дозволить уникнути аварійних відключень світла вже з наступної зими. Розпочнеться розбудова на Калинівському ринку мережі Wi-Fi інтернету. Також буде створено загальний електронний каталог товарів підприємців ринку, завдяки якому інформація про можливості на ринку (товари, розташування контейнерів, телефони підприємців) стануть доступними в режимі он-лайн споживачам Чернівців та усіх інших регіонів. У майбутньому це допоможе покупцям ефективніше витрачати свій час на ринку для придбання необхідного товару, а підприємцям – ефективніше планувати закупки відповідно до потреб покупців.

Про це повідомляє прес-служба Чернівецької міської ради.

– Я людина молода, в мене є певна думка і стратегія розвитку підприємства, – сказав Руслан Сербінчук, гендиректор МТК \”\”Калинівський ринок\”. – Головне – це умови, в яких можуть працювати підприємці, та умови, в яких будуть перебувати покупці та відвідувачі.

Серед планів на 2013 рік є встановлення додаткової лінії для постачання електроенергії та оновлення підстанцій, встановлення на 1 секторі тротуарної плитки та оживлення роботи сектору, розробка проекту щодо будівництва дамби тощо.

Зростання доходів ринку керівник пов\”язує з тим, що посилився контроль над фінансово-господарською діяльністю підприємства. Укладено договори з півтисячею підприємцями, які до цього працювали \”по домовленості\”, з тіні виведено плату за паркування, виносну торгівлю тощо. В адміністрації розповідають, що люди до цього часу не вірять, що за встановлення ролетів тощо не потрібно давати хабарі.

peredplata