Власників «Електронного кабінету» на третину побільшало

Персональне робоче місце у новому електронному сервісі «Електронний кабінет платника податків» станом на 25 березня облаштували 167 підприємців, тоді як на цю ж дату в лютому використовував цей сервіс 121 представник чернівецького бізнесу.
Серед можливостей цього сервісу платники здебільшого обирають «Формування і подання податкової звітності». Наразі через електронний кабінет вже подано 321 податкову декларацію.
З часом користувачі позитивно оцінять можливості дистанційно перевіряти розрахунки з бюджетом, прогнози щодо платежів до кінця поточного року та отримувати автоматичні нагадування про граничні терміни подання документів та сплати податків.
«Розроблені та впроваджені в життя передові ІТ-технології, процес надання податкових послуг переведений на якісно нову технологічну основу – електронний дистанційний документообіг. Наразі нами створюються умови для того, щоб усі платники переорієнтувалися на електронний формат спілкування із податковими органами, що дозволить суттєво зменшити адміністративний тиск на бізнес та значно скоротити кількість щорічних планових перевірок», – коментує ситуацію начальник ДПІ у м. Чернівцях Ярослав Городенський.
Нагадаємо, що увійти до Електронного кабінету можна за адресою kpp.minrd.gov.ua або за гіперпосиланням «Електронний кабінет платника податків» на порталі Міндоходів шляхом авторизації за допомогою цифрового підпису. З детальною інструкцією щодо роботи Електронного кабінету можна ознайомитися на його головній сторінці, в якій покроково розписані етапи роботи з системою.

Інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях

peredplata