Цьогоріч 7 чернівецьких підприємств оформили розстрочку

З метою упередження виникнення та росту податкового боргу з початку цього року чернівецькі податківці уклали із платниками 7 договорів про розстрочення грошових зобов’язань та податкового боргу на 1053,4 тис. грн. В тому числі 4 підприємства розстрочили податкові зобов»язання на суму 979,8 тис. грн., 2 – існуючий податковий борг на уму 73,6 тис. грн.
Процедура розстрочення є не лише превентивним заходом накопичення податкового боргу, а й дозволяє уникнути фінансової відповідальності
Відповідно до ст.100 Податкового кодексу України платник податків має право звернутися до податкового органу із заявою про розстрочення та відстрочення грошових зобов’язань або податкового боргу, а також надати відповідні докази та економічне обґрунтування, яке свідчить про можливість погашення грошових зобов’язань або податкового боргу. Порядок розстрочення (відстрочення) грошових зобов\’язань (податкового боргу) затверджено наказом Міністерства фінансів України від 30.11.2012 року №1261.
Державна податкова інспекція у м. Чернівцях запрошує платників податків вживати усіх заходів у межах чинного законодавства, щоб не нарощувати боргів, а своєчасно розраховуватись із державою.

Інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях

peredplata