Електронні сервіси – можливість спростити бухгалтерську роботу

Державна податкова інспекція у м. Чернівцях нагадує, що Міністерством доходів і зборів України впроваджено нову послугу для платників, яка дозволяє уникати помилок при формуванні податкової звітності.
Специфіка роботи сервісу полягає у своєчасному виявленні наявних помилок у наданій звітності та можливості їх виправлення без застосування фінансових санкцій.
Так, надіслана платником декларація з податку на додану вартість одразу ж проходить арифметичний контроль та співставлення даних з наявною інформацією у базах податкових органів. У разі виявлення під час звірки ризиків, вони одразу ж формуються в електронне повідомлення та надсилаються платнику для самостійного коригування податкової звітності.
Такий обмін інформацією сприяє зниженню податкового тиску на платника податків та поліпшенню партнерських відносин з легальним бізнесом.
З метою однозначного трактування норм та положень податкового законодавства та для зручності платникам податків створено «ЗІР».
Сервіс «Дізнайся більше про свого бізнес-партнера» допоможе оцінити податкові ризики діяльності з вашим партнером по бізнесу, який можливо не є платником податку на додану вартість, є банкрутом чи відсутній за визначеною в установчих документах адресою, є інструментом для мінімізації податків чи учасником схем оптимізації бюджетних платежів тощо.
Запрошуємо усіх платників податків скористатись можливістю спростити собі життя та зекономити робочий час за допомогою електронних сервісів, що функціонують на веб-порталі Міндоходів.
Інформаційно-комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях

peredplata