«Лісопереробна галузь краю: стан, проблеми розвитку, шляхи інтенсифікації»

31 березня 2014 р. у сесійній залі обласної ради за ініціативи Асоціації деревообробників Буковини, що була підтримана головою Чернівецької облдержадміністрації Романом Ванзуряком, пройшли громадські слухання на тему «Лісопереробна галузь краю: стан, проблеми розвитку, шляхи інтенсифікації». Участь у слуханнях взяли представники обласної виконавчої влади, лісівники Буковини та близько 200 підприємців-деревообробників.
У ході слухань обговорено низку наболілих проблем лісового господарства й деревообробки у Чернівецькій області та перспективи їх розв’язання. Зокрема, йшлося про необхідність наведення ладу в діяльності лісгоспів, заборону чи то обмеження експорту необробленої деревини, належне забезпечення сировиною місцевих виробників, встановлення на неї справедливої відпускної ціни, припинення варварської вирубки буковинських лісів.
Жорсткій критиці було піддано і діяльність попереднього керівництва обласного управління лісового і мисливського господарства, яке при величезних обсягах експорту лісу довело галузь до чималих боргів. Натомість, лунали заклики до запровадження у роботі управління нових підходів, а також, щоби його очолив високоморальний і досвідчений фахівець. Асоціація деревообробників Буковини запропонувала на цю посаду власну кандидатуру – директора Асоціації Володимира Дороша, який, на їх думку, зможе консолідувати органи виконавчої влади, лісівників, деревообробників, екологів та громадські організації задля вирішення окреслених проблем.

АСОЦІАЦІЯ ДЕРЕВООБРОБНИКІВ БУКОВИНИ

peredplata