Офіційно: епідемії грипу у Чернівецькій області поки що немає

Офіційно: епідемії грипу у Чернівецькій області поки що немає Департамент охорони здоров\’я щоденно моніторить ситуацію щодо захворюваності

Сьогодні відбувся спільний брифінг представників Департаменту охорони здоров\’я (директора департаменту Оксани Андрієць та її заступника Марії Поліщук) і Головного державного санітарного лікаря Чернівецької області Наталії Гопко, на якому вони розповіли, що станом на сьогодні на грипом в обласні хворіє 1213 осіб. Близько сотні із них госпіталізовано, в лікарнях із грипом та пневмонією лежать 38 діток.

За словами Наталії Гопко, вони відмічають зростання випадків захворюваності, проте кількість хворих поки недостатня, щоб заявити про епідемію. Збільшення кількості хворих чиновниці вбачають в тому, що люди пізно звертаються до лікарів.

– Зазвичай звертаються десь на 10 добу з початку хвороби, а препарати, якими забезпечені лікарні, найефективніше діють під час першої-другої доби, – пояснює заступник директора Департаменту охорони здоров\’я Марія Поліщук.

Також чиновники додають, що потреби запроваджувати карантин в школах та дитсадках найближчим часом немає:

– Здебільшого хворіють дорослі, дітей – менше половини від загальної кількості хворих. Ми постійно відстежуємо ситуацію в навчальних закладах, там відвідування в нормі, навіть краще в порівнянні з попередніми тижнями, – пояснює головний санітарний лікар Буковини Наталія Гопко.

Серед вірусів, зафіксованих на Буковині – вірус парагрипу та АH1N1

peredplata