За землю буковинці сплатили до казни 164,1 млн. грн.

Власники та орендарі земельних ділянок Чернівецької області у 2015 року поповнили місцеві бюджети на 364 млн. грн. більше ніж у 2014 році – повідомляють у Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області.

Загалом, підприємства області у минулому році сплатили 117,6 млн. грн., а приватні підприємці та громадяни – 46,5 млн. грн.

У відомстві нагадують, що з 1 січня 2016 року для складання податкової звітності за землю буде використовуватись нова форма податкової декларації, за допомогою якої можна виправити помилки, допущені у звітності за попередні роки. Нова форма податкової декларації на землю затверджена наказом Міністерства фінансів №560, який набув чинності 31 липня 2015 року.

Платники податку на землю, окрім фізичних осіб, і надалі будуть самостійно обчислювати суму податку станом на 1 січня та мають не пізніше 20 лютого подати у територіальний підрозділ ДФС за місцем знаходження ділянки податкову декларацію за поточний рік з розбивкою річної суми рівними частинами за місяць. При цьому за платником податку на землю і надалі зберігається право подавати звітну податкову декларацію щомісяця, що звільняє від обов\’язку подання річної декларації. Як і раніше, базовим податковим періодом лишається рік.

Джерело: Прес-служба Головного Управління ДФС у Чернівецькій області

peredplata