Податкові ревізори виявили порушень на 18,5 млн. грн.

Протягом першого кварталу цього року фахівцями управління податкового контролю ДПІ у м. Чернівцях проведено 75 перевірок (в т.ч. 10 планових та 65 позапланових), що 1,6 рази менше, ніж минулого. За наслідками проведених перевірок донараховано 18478,0 тис. грн.
Камеральними перевірками податкової звітності, встановлені порушення по 29 платниках, яким донараховано податкові зобов’язання в сумі 860,6 тис. грн.
У середньому сума податків, донарахованих одним аудитором впродовж січня – березня цього року становить 596,06 тис. грн.
Як повідомила начальник відділу перевірок платників податків ДПІ у м. Чернівцях Тетяна Логінова: «нещодавно Міністерство доходів і зборів України скасувало критерії ефективності проведених планових та позапланових перевірок суб’єктів господарювання, які були запроваджені минулого року».
Згідно з минулорічним документом, під час перевірок юридичних осіб із валовими доходами понад 100 млн. грн. сума донарахувань основного платежу повинна була складати не менше 1 млн. грн.
Якщо обсяг валових доходів коливався у межах від 30 млн. грн. до 100 млн. грн., донарахування вже складали не менше 500 тис. грн. При валових доходах до 30 млн. грн. сума донарахованих податків мала б бути від 250 тис. гривень.
«З відміною критеріїв основну увагу працівників буде зосереджено на якості організації, складання та оформлення матеріалів перевірок. Це також стимулюватиме і бізнес дотримуватись податкової дисципліни»,- доповнила посадовець.

Інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях

peredplata