13 нардепів прогуляли 8-му сесію парламенту

Експерти підрахували, що під час 8-ї сесії Верховної Ради постійно були відсутні 13 народних депутатів. При цьому картки восьми з них голосували на кожному
засіданні парламенту.

Картки 8 депутатів Верховної Ради від фракції Партії регіонів найчастіше проходили електронну реєстрацію в сесійній залі без письмової реєстрації їхніх власників, з дослідження всеукраїнської громадської організації «Прозора демократія» і Українських Новин. Про це йдеться в результатах дослідження.

Період дослідження – з 1 лютого по 8 липня (8-а сесія Ради), всього за цей час відбулося 60 засідань парламенту.

Картки 8 депутатів в ході 8-й сесії реєструвалися 60 разів при нульовому показнику письмової реєстрації їх власників.

У список «привидів» сесії увійшли Ринат Ахметов, Ігор Гуменюк, Сергій Кий, Павло Климець, Володимир Мальцев, Сергій Момот, Василь Стельмашенко, Юрій Чертков.

Згідно з дослідженням, 13 депутатів Верховної Ради стали найбільш злісними прогульниками засідань парламенту.

За цей час на жодному засіданні Ради не були присутніми 11 депутатів фракції Партії регіонів (Рінат Ахметов, Ігор Гуменюк, Володимир Зубик, Сергій Кий, Павло Климець, Олександр Лещинський, Володимир Мальцев, Сергій Момот, Андрій Орлов, Василь Стельмашенко, Юрій Чертков) і 2 депутати від фракції «Блок Юлії Тимошенко-Батьківщина» (Гарегін Арутюнов і Костянтин Жеваго).

Відсутність з поважних причин (хвороба, відрядження, відпустка, сімейні обставини, інші поважні причини) як пропуск не враховувалося.

У ході дослідження використовувалися дані офіційного сайту парламенту та письмової реєстрації депутатів, при дослідженні враховувалися норми чинного регламенту Ради, пише «Дело».

peredplata