Буковинський посадовець назвав освітян, які пікетували владу, «бомжами»

Буковинський посадовець назвав освітян, які пікетували владу, «бомжами»Близько сотні пікетувальників прийшли сьогодні до приміщення обласної влади, протестуючи проти закриття Обласного будинку вчителя. Серед протестувальників – відмінники освіти України, володарі почесної відзнаки «Знак пошани». Цю бюджетну установу було ліквідовано рішенням сесії обласної ради у червні цього року. Пікет підтримали місцеві політичні сили – представники ВО «Батьківщина», ВО «Свобода» і партії «За Україну». Вони прийшли без партійної символіки, лише з державними прапорами – аби освітян, які залишились без роботи, та вихованців, які позбавлені можливості позашкільної освіти, не звинуватили в політичній заангажованості.

Найприкметніше, що пікетувати владу вийшли діти. Якщо батьки і вчителі тримали плакати і гасла, то діти намагалися переконати чиновників власною творчістю. Вони принесли до стін облради свої малюнки…
Перед пікетувальниками виступив голова обласної організації партії ВО «Батьківщина» Іван Мунтян, який нагадав про червневі події. Тоді ЗМІ пов’язували ліквідацію обласного Будинку вчителя з наміром влади використати приміщення цієї установи для своїх цілей (це великі площі в центрі міста). Іван Мунтян розповів захисникам Будинку вчителя, як він особисто вносив пропозицію, щоб це питання було зняте з порядку денного. Її провладні депутати не підтримали, показавши своє справжнє обличчя і ставлення до вчителів всієї області.

За деякий час пікетувальники були приємно здивовані – їх запросили пройти в приміщення облради і облдержадміністрації. Та хвилин за десять все стало на свої місця. З ними зустрівся керівник фракції Партії регіонів в облраді (водночас – перший заступник голови ОДА) Георгій Галиць, який, за словами багатолітнього директора Будинку вчителя Ольги Рузинської, оцінив мітинг, не дуже підбираючи слова. «Це мітинг не вчителів, а якихось бомжів, які постійно збираються біля облдержадміністрації», «вами займеться міліція», «вас завтра ж викинуть з приміщення» – ось приблизний набір реплік з «відповіді влади громаді». Найцинічнішою виглядала оцінка цим «витонченим знавцем образотворчого мистецтва» дитячих малюнків. Виявляється, це не творчість, а просто жах, з яким соромно на люди показуватися. Пані Рузинська запевнила, що всі роки своєї роботи в освіті, ще ніколи не чула, щоб чиновники дозволяли собі так принижувати вчителів.

Влада вкотре безсоромно, відкритим текстом повідомила громаді, що до людей їй байдуже. Це вже цілком зрозуміло. Єдине питання до самовпевненого чиновника: яка вчителька його вчила? І чи не соромно їй тепер за такого учня?

Повідомлює прес-служба обласної організації партії ВО «Батьківщина»

peredplata