Олександр Фищук поспілкувався з активістами Хотинщини

17 лютого голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук побував у Хотинському районі та зустрівся з активістами, які перекрили рух перед мостом у селі Атаки.
Учасники акції вимагають повернути установи та організації, що були переведені з Хотина до Новоселиці та Кельменців у 2014 – 2015 роках. Мешканці району непокояться, що Хотин може втратити статус районного центру та не погоджуються з такими рішеннями.
Звертаючись до активістів, Олександр Фищук зауважив, що добре знає зазначені проблеми та наголосив: жодних спроб територіального або адміністративного об’єднання Хотинщини з Кельменецьким районом немає, а поширення такої інформації спрямоване на дестабілізацію ситуації в краї.
Зміна територіальної юрисдикції окремих установ спрямована на оптимізацію їх роботи. Хотинське відділення національної поліції, місцева прокуратура, суди, органи фіскальної служби та інші територіальні підрозділи центральних органів влади виконують функції та мають повноваження, як і раніше, передбачені чинним законодавством. Хотинчани і надалі отримують послуги на місці, жодних проблем з їх наданням не виникає.
«Я закликаю громадян району не брати участі в перекритті доріг та інших протизаконних діях, а об’єднати свої зусилля для розбудови нашого краю» – підкреслив керівник виконавчої влади області.
Голова обласної державної адміністрації запевнив, що буде ініціювати зустріч ініціативної групи щодо розгляду питання з Головою Верховної Ради України Володимиром Гройсманом.

peredplata