В Чернівцях кандидат агітує під час виконання робіт за бюджетні кошти та відкриття дитмайданчику за кошти однопартійця

Спостерігачі ОПОРИ фіксують, що чинний депутат Чернівецької міської ради та кандидат від Блоку Петра Порошенка \”Солідарність\” Андрій Шалєєв проводить агітаційні заходи в окрузі, де він балотується, під час виконання робіт за бюджетні кошти та встановлення дитячого майданчика за кошти однопартійця.
Зокрема, Андрія Шалєєва на своїй сторінці у мережі Фейсбук повідомив про встановлення нового дитячого майданчику на Проспекті Незалежності, 114 та подякував своїм однопартійцям за допомогу. Завершальна робота на майданчику виконувалися в курточках з логотипом БПП \”Солідарність\”.
Чинний депутат та кандидат Андрій Шалєєв не вбачає в цьому порушення виборчого законодавства, оскільки він є член партії БПП \”Солідарність\”, а курточку з символікою політичної сили він постійно носить.
– Територія, на якій встановлений дитячий майданчик була самовільно захоплена забудовником і я з мешканцями довго боровся з цим. Саму конструкцію майданчику подарував дітям інший забудовник, а дерева, які ми садили, виділила міська рада. Якщо ти щось гарне робиш, то це не може бути підкупом, – зазначив в коментарі ОПОРІ Андрій Шалєєв.
В той же час сам кандидат на сторінці в Фейсбуці написав, що забудовником, який подарував дитячий майданчик, є інший кандидат в депутати Чернівецької міської ради від БПП \” Солідарність\” Ромео Скрипа.
Окрім того під час зустрічі з виборцями 12 жовтня мова йшла про ремонт дороги, який здійснюється за бюджеті кошти. На зустрічі був присутній і директор департаменту житлово-комунального господарства Чернівецької міської ради. Спостерігачі ОПОРИ не зафіксували агітації з його боку. Однак перед початком зборів зібралися агітатори, які були одягнуті в партійних накидках та роздавали агітаційні листівки.
Попередньо ОПОРА вже фіксувала, що Андрій Шалєєв контролював виконання ремонтних робіт в агітаційній курточці. Коли представники політичної партії помітили спостерігача ОПОРИ, то дали вказівку агітаторам розійтися та роздавати листівки в інших місцях.
Відповідно до п.4 ст. 60 Закону України «Про місцеві вибори», забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора місцевої організації партії, яка є суб’єктом виборчого процесу, політичної партії, місцева організація якої є суб’єктом виборчого процесу, або інших агітаційних матеріалів, за умови, що вартість таких товарів не перевищує 5 відсотків розміру мінімальної заробітної плати) та інших матеріальних цінностей або робіт чи послуг. Згідно п.3 ст.160 Кримінального кодексу України, здійснення передвиборної агітації (агітації референдуму) шляхом надання підприємствам, установам, організаціям неправомірної вигоди або надання безоплатно товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення найменування, символіки, прапора політичної партії, вартість яких не перевищує розміру, встановленого законодавством), робіт, послуг карається обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років або позбавленням волі на той самий строк з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від одного до трьох років.
Нагадаємо, що діє гаряча лінія Чернівецького представництва Громадянської мережі «ОПОРА». Всі бажаючі можуть задзвонити за номером 099 010 6551 і отримати консультацію щодо виборчого процесу або ж повідомити про порушення. А про факти, зафіксовані нашими спостерігачами можна дізнатись на сайті Чернівецького представництва Громадянської мережі ОПОРА http://oporacv.org/

peredplata