У Чернівцях презентують фантастичний роман

16 жовтня о 18:00 у Літературному целанівському центрі (вул. О. Кобилянської, 51) відбудеться презентація книжки чернівчанина Ігоря Сіліври «Цепелін до Києва», яка побачила світ у київському видавництві «Темпора». Модератор – Олександр Стукало.
Світ, де електрику сприймають як шарлатанство та лженауку. Світ, де в Києві замість метро – монорейковий транспорт, у небі панують велети-цепеліни, а розрахунки виконують механічні обчислювачі. Два детективи розслідують таємничі події, що починаються випадковою зустріччю з померлим колегою, а закінчуються дослідженнями загадкових артефактів. Алгоритміст із Чернівців робить неймовірне відкриття: невідома сила контролює розвиток людства. Розслідування, відкриття та романтичні стосунки переплітаються в захопливу історію альтернативного світу.
***
Ігор Сілівра народився у Чернівцях 1979 року. Закінчив Чернівецький університет за фахом інженер-оптик. Перша публікація в газеті «Просто Фантастика», оповідання «Чарівна паличка» (2006). Публікувався у журналах «УФО», «Азимут», «Дніпро», збірниках «Фантастика UA» (2011) та літературному альманасі «Нова українська проза» том 23 (2013), «Das ist fantastisch! Terra cossacorum» (2014).
Переможець конкурсу «Днів Фантастики у Києві» (2011), отримав грамоту з автографом Анджея Сапковського. Постійний учасник та кількаразовий переможець конкурсів «Зоряна Фортеця» та «Азимут».
У вересні 2013 року роман «Цепелін до Києва» був надрукований у видавництві «Шико» м. Луганськ, Серія «Ruthenia Phantastika». Видання здійснене під егідою ВОЛФ. У зв’язку із подальшими подіями більша частина тиражу загубилась. Незважаючи на це, в 2014 році на 36 конвенті європейської фантастики (ESFS Awards) EuroCon2014 (м. Дублін, Ірландія) роман отримав премію в номінації «Кращий дебют».
В 2015 році роман було видано у видавництві «Темпора», найближчим часом очікується вихід другої частини.
Подія на Facebook: https://www.facebook.com/events/1500434083588263/

peredplata