Чернівецькі платники поповнили бюджет на 250 мільйонів ЄСВ

Протягом першого кварталу чернівецькі платники перерахували до бюджету 249,9 млн. грн. єдиного соціального внеску, що дозволить своєчасно виплачувати пенсії, надасть гарантії соціальних виплат: у разі безробіття, нещасних випадків та тимчасової втрати працездатності.
Топ – п»ятірка чернівецьких платників ЄСВ: управління освіти Чернівецької міської ради – понад 15,5 млн. грн., Чернівецький національний університет ім. Ю. Федьковича – понад 9,5 млн. грн., ПАТ «ЕК «Чернівціобленерго» – 7,5 млн. грн., БДМУ – 5,2 млн. грн., ТОВ «Машзавод» – 4,8 млн. грн.
За словами начальника ДПІ у м. Чернівцях Ярослава Городенського, добросовісна сплата єдиного внеску є мірилом відповідального ставлення роботодавців до майбутнього своїх працівників та їх соціального захисту.
Наразі Міндоходів України ініціювало уніфікацію звітності зі сплати єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування по фізичних особах-підприємцях.
Це пропонується здійснити шляхом об`єднання в одну таблиць 1, 2, 3 Додатку 5 до Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування.
Відомством розроблено проект макету об`єднаної звітності „Звіт про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску” , який розміщено на офіційному веб-порталі Міндоходів.
На думку фахівців Міністерства, об`єднання трьох таблиць в одну посприяє спрощенню умов ведення бізнесу та підвищить ефективність реалізації податкової реформи. Ознайомитись з макетом можна на головній сторінці офіційного веб-порталу Міндоходів у розділі „Діяльність” (Діяльність>Взаємодія з громадськістю>Консультації з громадськістю >Громадське обговорення). Також на головній сторінці порталу можна висловити свою думку стосовно спрощення звітності, взявши участь в опитуванні у розділі „Опитування”.

peredplata