У Криму знову затримали активістів «Фронту Змін»

У Сімферополі затримали двох активістів «Фронту Змін», які інформували громадян про всеукраїнську акцію «Україна проти Януковича!»

Тимофій Тимофєєв і Володимир Прокофьєв були затримані 19 жовтня близько 17.00. Вони були в наметі акції в районі Москільця на вул. Гагаріна. Їх відвезли у відділок міліції Залізничного району на вул.Павленка, 1.

Наразі затримані перебувають у відділку, туди прибули керівники сімферопольського осередку партії та координатор акції в столиці Криму Сергій Ковальський.

Як повідомили представникам партії у відділку міліції, до них надійшов дзвінок від заступника мера Сімферополя, який особисто дав вказівку негайно прибрати намет «Фронту Змін».

Це вже другий випадок затримання в Криму активістів «Фронту Змін». 17 жовтня в Керчі Ольгу Сімакову та Дениса Воїнова кілька годин протримали в місцевому РОВС. Лише після втручання керівництва осередку партії їх випустили. Проти керівника міського осередку було порушено адміністративну справу за абсурдною статтею: «порушення встановленого порядку організації або проведення зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій». При тому, що органи місцевого самоврядування були у встановленому порядку повідомлені про проведення заходів у Керчі, а жодні збори, мітинги, вуличні походи або демонстрації не проводилися.

Арсеній Яценюк направив до генпрокурора депутатське звернення з вимогою розібратися, чому були неправомірно затримані активісти «Фронту Змін» і вилучений намет.

Акція «Україна проти Януковича» була оголошена 12 жовтня. Вона розгорнута в усіх регіонах України. З початку акції зібрано близько 100 тисяч підписів.

peredplata