Синоптики розповіли, коли в Україні потеплішає

Синоптики розповіли, коли в Україні потеплішаєУкраїнський гідрометеорологічний центр прогнозує значне потепління з 11 лютого.

Про це на прес-конференції повідомив начальник Гідрометцентру Микола Кульбіда, якого цитують Українські новини.

\”Розраховувати на більш істотне підвищення температури можна вже після 10 числа, десь з 11 по 14, в цей період температура повітря в Україні навіть мінімальна підвищиться істотно і досить швидко – вночі від 5 до 10 градусів морозу, а вдень до 0 .. 0,5 градусів морозу\”, – сказав він.

Кульбіда додав, що з 1 по 3 лютого температура знизиться до мінімальних значень -22 …- 27 градусів, причому в західних, північних та центральних областях нічна температура знизиться до -28 …- 33 градусів, а денна становитиме -15 …- 20 градусів.

З його слів, з 4 по 7 лютого температура повітря підвищиться до -14 …- 19 градусів у нічний час, а з 8 по 10 лютого знову знизиться на 2-4 градуси, а вже після цього буде значне потепління.

На закінчення він сказав, що з 25 по 31 січня спостерігалися низькі температурні показники по всій території України, але рекордних значень температури в цей період зафіксовано не було.

За чотири останні дні від морозів померли 30 людей, 21 з яких замерзла насмерть прямо на вулиці. Усього в країні відкрили близько 1 600 пунктів обігріву. Тільки 30 січня туди звернулися 6388 українців. Призупинено навчання в понад 3 тис. навчальних закладів по всій країні.

Джерело

peredplata