В Чернівецькій області утворено 561 дільничну виборчу комісію ДІАГРАМИ

В Чернівецькій області утворено 561 дільничну виборчу комісію ДІАГРАМИ Протягом 9-10 жовтня на засіданнях окружних виборчих комісій Чернівецької області було утворено 561 дільничну виборчу комісію та визначено їх персональний склад. У 201 виборчому окрузі утворено 109, у 202 – 166, у 203 – 131, у 204 – 155 дільничну виборчу комісію. Станом на момент утворення загальний склад всіх дільничних комісій склав 9 125 осіб. Під час процесу утворення дільничних виборчих комісії (ДВК) порушень спостерігачами зафіксовано не було.

Відповідно до ст. 27, 28 закону Про вибори народних депутатів України http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/4061-17, суб\’єктами подання кандидатур до складу ДВК є політична партія, депутатська фракція якої зареєстрована в Апараті Верховної Ради України поточного скликання; політичні партії – суб’єкти виборчого процесу, кандидати у депутати від яких зареєстровані у загальнодержавному окрузі та та кандидати у депутати у відповідному одномандатному окрузі.

ОПОРА проаналізувала склад утворених ДВК в Чернівецькій області і дійшла висновку, що не всі суб’єкти в повній мірі скористалися своїм правом на подання кандидатур до складу ДВК. В окремих випадках один і той же суб’єкт по-різному підійшов до процесу подання в різних округах Чернівецької області. Деякі політичні партії, кандидати взагалі не зробили подань щодо членів ДВК.

Найбільше представництво в ДВК в Чернівецькій області серед тих, хто зробив подання, мають ВО Батьківщина, Блок Петра Порошенка, ВО Свобода. Найменше – Правий сектор, Опозиційний блок (Діаграма1). Щодо кандидатів-мажоритарників, то тільки частина із зареєстрованих кандидатів внесла подання на членів ДВК. Так, в 201 окрузі цим правом скористалися п’ятеро із 12 кандидатів, у 202 – восьмеро з 16, у 203 – семеро з 12, у 204 – семеро з 19 (Діаграма2).

До 14 жовтня включно дільничні виборчі комісії мають отримати примірник попереднього списку виборців на паперовому носії і, відповідно, виборці можуть прийти і перевірити себе в цьому списку. Така можливість є тільки до 20 жовтня. http://oporacv.org/dlya-toho-schob-proholosuvaty-pereselentsyam-potribno-zminyty-mistse-holosuvannya-video/
Чернівецьке представництво Громадянської мережі ОПОРА відкрило гарячу лінію за номером 099 010 65 51. Важливу інформацію можна знайти на сайті Чернівецького представництва Громадянської мережі ОПОРА http://oporacv.org та на сторінці в Facebook – https://www.facebook.com/oporaChernivtsi
В Чернівецькій області утворено 561 дільничну виборчу комісію ДІАГРАМИ
В Чернівецькій області утворено 561 дільничну виборчу комісію ДІАГРАМИ

peredplata