У Чернівцях на свята пожежники рятували людей

21 квітня о 23:48 на спецлінію 101 обласного центру надійшло повідомлення про пожежу в квартирі місцевої мешканки по ІІ пров. Кармелюка у Чернівцях. Пожежа виникла на четвертому поверсі чотирьохповерхового житлового будинку. На місце події відразу виїхав черговий караул Державної пожежно-рятувальної частини № 2 обласного центру. Про це повідомляє прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області.

На момент виникнення пожежі, домовласниця перебувала в квартирі разом із сестрою. Їм вдалося самостійно вийти на вулицю, проте через сильне задимлення, яке виникло на пожежі, існувала загроза мешканцям сусідніх квартир. Вогнеборці, використовуючи апарати захисту органів дихання, вивели на вулицю мешканку сусідньої квартири. Всього під час пожежі вогнеборці врятували 1 людину та евакуювали 2 людини. Одночасно з цим, рятувальники проводили заходи щодо недопущення подальшого поширення вогню.

За короткий проміжок часу пожежу було локалізовано, а в подальшому ліквідовано. Полум’ям знищено меблі, побутову техніку, закопчено стіни та стелю. За попередніми висновками фахівців причиною пожежі стало коротке замкнення електромережі.

Того ж дня по вул. Н. Яремчука у Чернівцях горів житловий будинок місцевого мешканця. За лічені хвилини на місце події прибули рятувальники Державної пожежно-рятувальної частини № 1 обласного центру. Дерев’яні конструкції будівлі сприяли швидкому поширенню вогню, тому на момент прибуття вогнеборців полум’я поширилося на площу 90 кв.м.. Завдяки оперативним діям пожежно-рятувальних підрозділів вдалося не допустити подальшого розповсюдження вогню, що дозволило зберегти від знищення житловий будинок. На пожежі знищено частково перекриття та покриття будинку.

Всього за останні 4 доби у Чернівецькій області виникло 9 пожеж, під час яких пожежно-рятувальні підрозділи врятували від знищення 6 будівель. Загиблих та травмованих під час пожеж немає.

peredplata