Чернівчанам вже повернули майже 700 тисяч податку

Кампанія декларування направлена не лише на наповнення бюджету. У платників є можливість повернути податок за підсумками звітного року – це право на податкову знижку, яке регулюється п.166.3 ст. 166 Податкового кодексу України.
Наразі чернівецькі податківці вже повернули 687,0 тис. грн. 552 жителям обласного центру, які подали декларації про майновий стан і доходи на податкову знижку.
Всього ж на повернення коштів претендують 1448 чернівчан, які задекларували до повернення 1797,5 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб. Насамперед, це пов’язано зі сплатою громадянами в 2013 році коштів за навчання та відсотків за іпотечними кредитами.
Хто ще не скористався цим правом можуть до 31 грудня поточного року безперешкодно реалізувати його звернувшись до податкового органу за місцем реєстрації.
Державна податкова інспекція у м. Чернівцях нагадує, що кошти, які повертаються платнику зараховуються на його банківський рахунок, відкритий у будь-якому комерційному банку, або надсилаються поштовим переказом на адресу, зазначену в декларації, протягом 60 календарних днів після надходження такої податкової декларації, тому в інтересах самих громадян не зволікати з поданням декларації.

Інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях

peredplata