Завтра у Чернівцях відбудеться Свято Дня вуличної музики

Завтра у Чернівцях відбудеться Свято Дня вуличної музики День вуличної музики відбудеться в Чернівцях 17 травня. Разом із Вільнюсом і Тбілісі, Ригою та Амстердамом, Копенгагеном та іншими містами Європи свято Дня вуличної музики вперше охопить також і вулиці Києва, Львова, Івано-Франківська, Харкова, Одеси, Дніпропетровська, Ужгорода, Переяслав-Хмельницкого та Тернополя.

Громадська організація «PAZL» приєдналася до ініціативи та вирішила влаштувати Street Music Day в Чернівцях, щоб за допомогою музики об’єднати жителів міста та підтримати всіх українців.

Співати та грати всі учасники зможуть упродовж дня, а саме з 12:00 до 22:00. Вздовж вулиці імені Ольги Кобилянської буде розміщено 5 різних локацій, на яких з’являтимуться зареєстровані учасники заходу. До попередньо зазначених п’яти «сцен» буде приєднана додаткова «локація – сюрприз». На вулиці зазвучить талант понад 40 виконавців: як співаків, так і музикантів різного рівня та різних жанрів. До співів та гри на іструментах зможуть приєднатись усі охочі.

На вулиці відвідувачів чекатимуть художники, які займаються боді-артом. Кожен зможе отримати від митців гарний малюнок на тілі на згадку про захід.
Також в рамках фестивалю пройде фотовиставка на музичну тематику, в якій будуть представлені світлини кількох чернівецьких фотографів.
Захід такого формату відбуватиметься у нашому місті вперше, тож на жителів та гостей міста чекає багато цікавого. «Ми натрапили на День вуличної музики випадково. Команда спонтанно вирішила влаштувати такий захід в Чернівцях. Такого в нас ще не було. Насамперед ми хочемо підтримати Україну. Усі знають, що українці – народ співочий. Тому об’єднати чернівчан і усіх українців музикою видалось нам цікавою ідеєю», – каже організатор заходу та керівник громадської організації «PAZL» Сергій Кушнір.

ДОВІДКА

День вуличної музики – це грандіозне міжнародне свято, ініціатором якого у 2007 році виступив легендарний литовський музикант Андрюс Мамонтовас.
Суть ідеї проста – щороку в третю суботу травня сотні виконавців найрізноманітніших музичних стилів збираються разом у центрі свого міста, щоб заграти й заспівати людям власну музику: просту і складну, нову і стару, рок і фолк, хіп-хоп і джаз, будь-що! Участь у Днях вуличної музики може взяти кожен, хто бажає просто вийти на вулицю і грати для друзів та перехожих, хто небайдужий до музичних експериментів, для кого музика – це набагато більше, ніж просто фоновий саунд у програвачі.

peredplata