Доїхати з Чернівців до Києва тепер можна швидше

Як повідомляє BukNews контрольний час прибуття та віправлення потягів №117/118 Чернівці – Київ через територію Республіки Молдова. Отже Чернівці – прибуття 7.13, відправлення 19.54. Тобто час перебування в дорозі скорочується приблизно не на дві, а на півтори години.

Та це поки що попередній прикид, бо потяги із Чернівців до Ларги не ходили на ходу десять років. Експлуатація покаже всі слабкі місця маршруту. Тому всі графіки із часом буде відкориговано.

Раніше повідомлялось:

Міністр інфраструктури Бурбак замінив вагони потягу \”Чернівці-Київ\” на більш комфортабельні. Про нові вагони погягу \”Чернівці-Київ\” повідомили народні депутати України Микола Федорук і Олександр Фищук.

– Розповім вам такий жарт, – сказав Микола Федорук журналістам. – Олександр Фищук весь час жартома обіцяв провідникам нові вагони. І треба ж таке, що це справді сталося. Два тижні тому вагони поїзду Чернівці-Київ замінили. Їхати з Чернівців тепер більш комфортно. Це також, мабуть, заслуга міністра. Вагони не найновіші, але значно кращі за попередні.

Народний депутат України Микола Федорук вважає нормальним використовувати можливості міністрів – вихідіців з Буковини для вирішення місцевих проблем.

Довідково: фірмовий пасажирський потяг \”Чернівці-Київ\” на шляху до столиці й назад проїздить майже три десятки кілометрів територією Молдови і чотири рази перетинає державний кордон України. Вітчизняний митний і прикордонний контроль доводилося проходити у Мамализі, а молдовський – після Липкан.

Рух потяга територією України (фактично у протилежному напрямку) за маршрутом через Тернопіль, Хмельницький, Жмеринку, а далі за чинним розкладом аж до Києва загальний час перебування у дорозі збільшився в середньому на 2 години. Нагадаємо, раніше подорож поїздом №117/118 Київ-Чернівці тривала 13 год. 35 хв.

peredplata