На Буковині працевлаштовуються переселенці з Криму та східних областей

За повідомленням в.о. керівника Чернівецького обласного центру зайнятості Ольги Шевчук, зараз для служби одним із найактуальніших є питання забезпечення роботою мешканців Автономної Республіки Крим та східних областей держави. За останні кілька тижнів фахівці центру більше 40 переселенців проконсультували стосовно питань працевлаштування, а 17 осіб цієї категорії звернулися за соціальними послугами. 7 осіб перереєстровано з інших областей та надано статус безробітного з виплатою допомоги по безробіттю, а 3 вже працевлаштовані.
Загалом за цей рік до Чернівецького обласного центру зайнятості вже звернулися 268 громадян з інших областей , 138 особам вдалося підшукати роботу на Буковині. У пошуку роботи перебувають по 3 особи із Луганської та Донецької, 2 з Одеської , 1 – з Дніпропетровської області.
Спеціалісти обласної служби зайнятості докладають усіх зусиль для оперативного та якісного підбору вакансій кожному клієнту. Загалом із більш як 15 тис. шукачів роботи у цьому році за сприяння центрів зайнятості краю працевлаштовно 5 тисяч з них.

peredplata