У Чернівцях студенти відреставрують та художньо оформлять дворики та арки старих будинків

У Чернівцях студенти відреставрують та художньо оформлять дворики та арки старих будинків Громадськість Чернівців виступила з ініціативою реставрувати дворики старих будинків та надати їм естетичного вигляду. На таку пропозицію відгукнулися студенти чернівецьких профтехучилищ.

Зокрема, як повідомив ректор Чернівецького професійного будівельного ліцею Іван Попадюк, роботи по реставрації двориків студенти виконуватимуть в рамках проходження практики. Проте, для того, аби отримати можливість реставрувати чернівецькі під\’їзди, студенти повинні представити свої проектні роботи. А вже потім спеціальна комісія відбиратиме кращі з них.

Для переможців передбачене навіть грошове заохочення (1 тис. грн за 3 місце, 3 тис. – 2 місце, 5 тис. – 1 місце). Ці гроші студентам нададуть меценати.

Ініціативна група, до складу якої увійшли начальник відділу архітектури та культурної спадщини Чернівецької міської ради Олена Пушкова, заступник директора Департаменту екології та туризму Чернівецької обласної державної адміністрації Оксана Лелюк, голова громадської організації «Європейське партнерство» Валерій Карбашевський, регіональний директор з розвитку Страхової компанії «Експо» Оксана Калашнікова та керівництво профтехучилища №5 і Чернівецького будівельного ліцею (училище №4), вже визначила 6 дворів, де реставруватимуть під\’їзди та арки.

Серед них будинки за адресами Центральна площа, 5, вул.Поштова 2,3, вул. Головна 31, 33, 35.

Ремонтні роботи тут проводитимуть за спонсорські кошти. Частина приватних підприємців та будівельні компанії вже погодились безкоштовно надати будівельні матеріали. Міська рада у свою чергу пообіцяла сприяти в ході робіт. Зокрема, відповідні контролюючі органи якомога швидше проведуть всі необхідні перевірки, аби не затягувати початок роботи.

Розпочнуть реставрацію після того, як оберуть переможців серед студентських проектів.

peredplata