«Чернівецький хлібокомбінат» підвищує ціну на хліб «Орільський» всупереч домовленостям з ОДА

Про це сьогодні на прес- конференції, присвяченій підсумкам соціально-економічного розвитку області за січень-вересень цього року, заявив директор Департаменту економічного розвитку ОДА Віктор Біденко.

За його словами, розпорядженням ОДА встановлено регулювання цін на продукцію монополістів шляхом доведення їх до економічно-обгрунтованої собівартості.

Впродовж 2014 року ПАТ «Чернівецький хлібокомбінат» вже 5 (!) разів підвищував ціну на хліб «Орільський», і це при тому, що зарплати та пенсії основних споживачів цього сорту не змінилися…

За словами Віктора Біденка, через кількаразове здорожчання та, відповідно, зменшення платоспроможності населення, виробництво «Орільського» за 8 місяців, у порівнянні з таким же періодом минулого року, зменшилося.

Як пояснює керівник департаменту, ціна буханця вагою 0, 7 кг – 4грн. 16 коп. Споживачі ж змушені купувати його за 5 та 5, 5 грн.

Обласна державна адміністрація скерувала листа директору ПАТ «Чернівецький хлібокомбінат» стосовно недопущення підвищення ціни на хліб та у зв’язку цим загострення соціальної напруги в регіоні, надала монополісту пропозиції та рекомендації. Знято й питання забезпечення борошном. Натомість 6-го жовтня вартість «Орільського» чергового разу підвищили…

peredplata