Цього року скарг на чернівецьких податківців не надходило

З початку року до ДПІ у м. Чернівцях надійшло на розгляд 719 письмових звернень від громадян. Керівництвом податкової інспекції проведено 13 особистих прийомів громадян. Скарг на працівників податкової інспекції не надходило.
Майже удвічі зменшилась кількість запитів, щодо оподаткування порівняно з аналогічним періодом минулого року. Наразі найдійшло 53 таких звернення, тоді як минулого року було 99, що безумовно свідчить про високий рівень податкової грамотності чернівчан.
Аналіз звернень громадян свідчить про те, що найбільше мешканці нашого міста цікавилися контрольно-перевірочною роботою, реструктуризацією податкового боргу та єдиним соціальним внеском, а також активно інформували про ухилення від сплати податків.
Усі звернення було своєчасно розглянуто, надано обґрунтовані відповіді.
Варто відмити, що суттєво збільшилась кількість заяв на отримання довідки про доходи. Так, протягом п’яти місяців цього року податковою інспекцією було видано 419 таких довідок, тоді як у минулому році бажаючих дізнатись про свої доходи було лише 254.
Продовжує успішно працювати інноваційна програма „Тет-а-тет з податківцем”: надаються онлайн – консультації через Skype. З моменту впровадження на Skype надійшло 32 запитання, на які надано роз’яснення.
Зваженість, пильність, неупередженість – важливі складові роботи із кожним зверненням громадян. Саме таким чином забезпечується зворотний зв’язок між податківцями та чернівчанами.

Інформаційно-комунікаційний відділ ДПІ у м. Черінвцях

peredplata