Нескорені долею та незламні духом

З метою залучення інвалідів до активного громадського життя, надання їм допомоги у психологічній, фізичній та соціальній реабілітації Управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в Чернівецькій області спільно з Чернівецькою обласною організацією ФСТ \”Спартак\” організовано проведення відбірних регіональних змагань Другої Всеукраїнської спартакіади серед інвалідів праці \”Сила духу\”. Змагання проходили 27 червня 2014 року на базі кафедри фізичної культури і спорту БДМУ по вул.Ольги Гузар, 2. м. Чернівці.
Програмою відбірної частини Всеукраїнської спартакіади передбачено змагання з шести видів спорту — армспорту, бомбаскету(попадання м’ячем у баскетбольну корзину), гирьового спорту, дартсу (влучне кидання дротика), настільного тенісу, шахів.
У першому етапі змагань Другої Всеукраїнської спартакіади \”Сила духу\” серед інвалідів праці та потерпілих на виробництві взяли участь 38 учасників, які представляли 10 відділень виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в Чернівецькій області.
Переможцями змагань стали:
з армспорту– Рогожинський Ростислав, Заставнівський район;
з бомбаскету серед жінок – Одаджіу-Дуляк Світлана, Новоселицький район, серед чоловіків – Репеха Віктор, Сокирянський район;
з гирьового спорту – Гіпіков Олексій, Заставнівський район;
з дартсу серед жінок – Коханюк Лілія, Кіцманський район, серед чоловіків – Анасійчук Руслан, м.Чернівці:
з настільного тенісу – Голик Володимир, Хотинський район;
з шахів – Матеміш Степан, Вижницький район.
У загальнокомандному заліку перемогу отримала команда відділення виконавчої дирекції Фонду вНовоселицькому районі, друге та третє призові місця – в команд Глибоцького і Кіцманськогорайонів. Усі учасники змагань отримали дипломи за волю до перемоги, яка цьогоріч була набагато наполегливішою, ніж торік, як у вже досвідчених учасників, так і в новачків.
У вересні поточного року в Ужгороді відбудуться фінальні змагання спартакіади, в якій візьме участь команда переможців нинішніх регіональних змагань.
Кожен учасник спартакіади має можливість продемонструвати свою спортивну підготовку, піднятися на почесний п\’єдестал переможців, а разом з тим розкрити нові таланти, збагатитися новими яскравими враженнями, знайти надійних друзів із різних куточків України.
Сьогодні завдання Фонду це не тільки матеріальне забезпечення інвалідів праці, але й створення умов для адаптації, нормалізації життя та інтеграції людини з обмеженими можливостями у суспільство, зміцнення духу й ідеалів спортивного руху, залученню інвалідів до занять фізкультурою та спортом, розбудові суспільства рівних можливостей.
Цей захід – яскравий приклад того, що жити повноцінним життям, наповненим подіями, новими звершеннями та перемогами, гідний кожен.
Незалежно від того, хто посів призові місця, вони всі – Переможці, адже не склали руки та, незважаючи ні на що, продовжили рухатися далі!
Управління виконавчої дирекції Фонду в Чернівецькій області щиро дякує учасникам змагань за одержані спортивні досягнення у відбіркових змаганнях другої Всеукраїнської спартакіади «Сила духу», яка стала традиційною, та запрошує потерпілих на виробництві Чернівецької області взяти активну участь у спартакіаді наступного року.

В.о. начальника управління В.Бурлака

peredplata