Цьогоріч Петрівський ярмарок проходитиме без забави

Сьогодні відбулась прес-конференеція, присвячена Петрівському ярмарку, який відбудеться у Чернівцях 12-13 липня. Заступник директора департаменту економіки міської ради Світлана Хімійчук та заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Олександр Москаль розповіли про підготовку цього дійства.

„Станом на 2 липня ми отримали близько 250 заявок від підприємців із 20 областей України. Заявок із Криму немає, хоча минулого року підприємці з півострову були у нас представлені, ─ каже Світлана Хімійчук, ─ Одне торгове місце коштує від 200 до 500 гривень ─ в залежності від розміщення та представлених товарів”.

Також цього року є нововведення ─ якщо міські ради інших міст подадуть офіційні списки підприємців, то торгове місце зроблять для них безкоштовним.

У зв’язку із подіями в країні, офіційного відкриття, концертів, танців та інших традиційних забав не буде. Для людей працюватиме онлайн-радіо „Петрівка”. А також по місту буде розміщено 6 скриньок, куди збиратимуть благодійні кошти. Всі зібрані гроші підуть на допомогу сім’ям, чиї родичі загинули під час військових дій сході України.

„Ми вже отримали на участь у ярмарку на 20 заявок більше, ніж минулого року. А це значить, що наше свято подобається людям та набирає масштабу” – додав Олександр Москаль.

Наталія Матюшина, Ярина Бук,
студентки ЧНУ ім. Юрія Федьковича

peredplata