НЕРУХОМЕ МАЙНО БУКОВИНИ ЗБАГАТИЛО МІСЦЕВІ БЮДЖЕТИ НА 23,9 МІЛЬЙОНІВ ГРИВЕНЬ

Впродовж січня – грудня 2017 року буковинські власники нерухомості перерахували до місцевих бюджетів 23,9 млн. грн., що на 11,5 млн. грн. більше надходжень 2016 року – інформують у Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області.

Та деталізують, головними у сплаті податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є власники майна – юридичні особи, ними сплачено майже 14,9 млн. грн. Слід пам’ятати, що платники – юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подають до фіскальних органів області за місцезнаходженням об\’єкта/об\’єктів оподаткування декларацію з розбивкою річної суми рівними частками поквартально.

В свою чергу, внесок платників – фізичних осіб протягом 2017 року – понад 9 млн. грн. У відомстві відзначають, громадяни сплатили податок у 2017 році за ставками і з урахуванням пільг 2016 року.

Та акцентують, у 2018 році фізичні особи будуть сплачувати податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки за 2017 рік із застосуванням минулорічних ставок і пільг. Відповідно, ставка податку буде розрахована із мінімальної зарплати на 01.01.2017 р. – 3200,0 грн.

Крім того, у регіональній фіскальній службі наголошують, про суму нарахованого податку на нерухоме майно громадян – фізичних осіб повідомляють фіскальні органи області за місцем податкової адреси, вручаючи податкові повідомлення-рішення до 1 липня звітного року.

У разі незгоди з визначеною у податковому повідомленні сумою податку громадяни мають право звернутися до фіскальної служби за місцем реєстрації та провести звірку даних.

peredplata