Відбувся брифінг Каспрука

Сьогодні відбувся брифінг чернівецького міського голови Олексія Каспрука.
Напередодні мер відвідав два партнерських міста: німецький Вольсбурґ, де домовився про впровадження системи електронного врядування для Чернівців, та австрійський Клаґенфурт, куди через місяць поїде делегація з водоканалу, щоби ознайомитись як функціонує система водопостачання в розвинених країнах. Окрім того обговорювались питання в галузях транспорту та освіти.
„Чернівці раніше приймали досить пасивну участь у співпраці з європейськими країнами, на відміну від сусідніх Львова та Вінниці. Але надалі плануємо розпочати тісну співпрацю” – зазначив мер.
Олексій Каспрук звернувся з проханням до усіх до міст-побратимів про надання фінансової допомоги учасникам військових дій на сході Україні.
Окрім того в Клаґенфурті голова міської ради разом із делегацією міжнародної літературної корпорації MERIDIAN CZERNOWITZ представляли наш літературний фестиваль та розповідали про Чернівці зокрема.
Також мер дав відповіді щодо інвестиційного проекту будівництва автовокзалу на Гравітоні, скарг на корупцію на Калинівському ринку, проведення тендеру будівництва злітно-посадкової смуги, а також про долю приміщення на вулиці Героїв Майдану, 4 та прийом вимушених біженців зі сходу держави.
Наталія Матюшина, студентка ЧНУ ім. Юрія Федьковича

peredplata