Фірташ має виплатити «дочці» «Нафтогазу» півмільйона боргу за газ

Фірташ має виплатити «дочці» «Нафтогазу» півмільйона боргу за газГосподарський суд Луганської області ухвалив рішення стягнути з Сєвєродонецького об’єднання «Азот», що входить в холдинг Ostchem Group українського бізнесмена Дмитра Фірташа, на користь держкомпанії «Газ України» 504 млн грн боргу за договором купівлі-продажу природного газу. Про це йдеться в постанові суду, оприлюдненій в Єдиному держреєстрі судових рішень.

Згідно з документом, Сєверодонецький «Азот» повинен виплатити «дочці» «Нафтогазу» борг за постачання природного газу у 2010 році. Це рішення суд ухвалив 17 червня 2014 року.

Крім цього, господарським судом Луганської області розглядається ще один позов від «Газ України» до Сєверодонецькому «Азоту», з вимогою стягнути з підприємства Фірташа 318,6 млн грн боргів за газ, який постачався держкомпанією в 2011 році, пише УНІАН.

Довідка.

Сєвєродонецьке об’єднання «Азот» було введено в експлуатацію в 1951 році. На «Азоті» працює близько 8,7 тис. осіб. Завод є одним з провідних підприємств хімічної галузі України та спеціалізується на виробництві азотних мінеральних добрив (аміак, карбамід, аміачна селітра, натрієва селітра калієва і), органічних спиртів і кислот (оцтова кислота, метанол, формалін, спирт полівініловий, смола карбамідоформальдегідна), товарів побутової хімії, виробів з полімерів та полімерних плівок (полімерна продукція, мішки, плівка, побутова хімія), будівельних товарів (грунтовка, шпаклівка, фарба).

Підприємство входить до групи компаній Ostсhem – керуючу компанію, яка координує підприємства азотної хімії Group DF. Найбільшим кінцевим акціонером «Сєвєродонецького об’єднання «Азот» є голова Ради директорів Group DF Дмитро Фірташ.

peredplata