Податкові аудитори перевіряють менше, але ефективніше

З початку цього року фахівцями управління податкового контролю ДПІ у м. Чернівцях було проведено 156 планових та позапланових перевірок, що на 37 % менше, ніж за аналогічний період минулого року.

У той же час, при істотному зменшенні кількості перевірок, їх результативність навпаки зросла, оскільки практично на кожному перевіреному підприємстві були встановлені факти порушення податкового законодавства.
За наслідками проведених перевірок донараховано 110046,0 тис. грн., що становить 103,39 % відповідного показника 2013 року.
У середньому сума податків, донарахованих одним аудитором впродовж шести місяців цього року становить 2949,6 тис. грн., що більш ніж вп’ятеро перевищує показники 2013 року (579,1 тис. грн.).
Як зазначив начальник ДПІ у м. Чернівцях Ярослав Городенський, зменшення кількості перевірок та підвищення їх ефективності свідчить про зважений системний підхід при відборі платників до податкового аудиту та високу якість перевірок.
Нагадаємо, ще одним кроком до мінімізації контрольно-перевірочної роботи стало запровадження системи електронних дистанційних перевірок, завдяки чому, платники податків з низьким рівнем ризику зможуть проходити аудит дистанційно.
Цього року можливість звести до мінімуму спілкування суб’єктів господарювання з інспекторами передбачена для платників податків, які застосовують спрощену систему оподаткування, обліку і звітності. А вже з 2016 року такі перевірки зможуть використовувати всі інші платники податків за умови, що вони не відносяться до ризикової категорії.

Інформаційно-комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях

peredplata