На буковинські дороги виділили 153 млн. гривень

На буковинські дороги виділили 153 млн. гривень Цьогоріч до освоєння на дорогах загального користування Чернівецької області передбачено 153 млн. 519 тис. гривень, з яких 8 млн. 700 – погашення кредиторської заборгованості за роботи, виконані в минулому році, 47, 2 млн. – кошти, необхідні для здійснення поточного дрібного ремонту і експлуатаційного утримання доріг.

Про це на прес-конференції розповів начальник Служби автомобільних доріг у Чернівецькій області Ігор Гах.

Окрім цього, за його словами, Постановами Кабінету Міністрів України від 4 червня 2014 року передбачено перелік об’єктів будівництва капітального і поточного середніх ремонтів та виділено для цього 106 млн. гривень

«Станом на 14 липня профінансовано виконання робіт для поточного та експлуатаційного ремонту на загальну суму 14, 4 млн. гривень, – зауважив І.Гах. – Наразі дочірнім підприємством «Чернівецький облавтодор» виготовлено 1980 тонн асфальтобетонної суміші та ліквідовано 20345м.кв. ямковості».

Зокрема роботи з ліквідації ямковості проведено на таких дорогах:автомобільна Житомир-Чернівці; автомобільна дорога Стрий-Івано-Франківськ-Чернівці-Мамалига; автомобільна дорога Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече; автомобільна дорога Верховина-Усть Путила-Вижниця-Сторожинець-Чернівці тощо.

Також, завдяки місцевим громадам, які виділили більше 400 тис. гривень на придбання матеріалів, виконано ямковий ремонт доріг з чорним покриттям у Вижницькому, Заставнівському, Кіцманському, Кельменецькому та Сокирянському районах.

peredplata