Чернівецький тролейбусний парк можуть оновити. Якщо знайдуть гроші

Чернівецький тролейбусний парк можуть оновити. Якщо знайдуть гроші Чернівецькі чиновники пропонують оновити міський парк електротранспорту. Зокрема, члени робочої групи з вивчення питань подальшого розвитку електротранспорту та поліпшення обслуговування чернівчан на міських автобусних маршрутах радить знайти кошти на оновлення міського парку електротранспорту та ремонт контактної мережі, а також збільшити статутний фонд КП «Чернівецьке тролейбусне управління», що дозволить більше коштів спрямовувати на ремонт рухомого складу.

Про це повідомляє сектор інформації та зв’язків з громадськістю міської ради.

За словами членів групи, казначейство не фінансує кошти, передбачені для тролейбусного управління на придбання запасних частин, ремонт контактної мережі, що значно ускладнює ефективність роботи цього підприємства.

Окрім того, державний бюджет станом на 1 липня заборгував тролейбусному управлінню за перевезення пільгових категорій громадян майже 3 мільйона гривень, що спричинило заборгованість підприємства зі сплати єдиного внеску та пільгових пенсій у сумі 1,9 млн. грн.

Неефективним є утримання тролейбусним управління одночасно двох виробничих баз. Це щомісяця збільшує витрати підприємства на 150-250 тис. грн. Для повного переходу підприємства на базу, що на вул. Комунальників, 12 необхідно збудувати контактну лінію по вул. Б.Хмельницького – Сагайдачного, а також тяглову підстанцію в районі площі Турецької криниці. На реалізацію цих планів потрібно винайти 25-30 мільйонів гривень.

Довідково:

На балансі тролейбусного управління перебуває 82 тролейбуси, з них 4 одиниці – “Шкода 9Тр” віком 35 років, 56 одиниць “Шкода 14Тр” віком 26 років, 9 одиниць ЛАЗ -52522 віком 14 років, 10 одиниць ЛАЗ Е183д1 віком 7 років, 4 одиниці віком 24 роки. На балансі підприємства перебуває також контактна мережа протяжністю 86,8 км,10 тягових підстанцій, 6 диспетчерських пунктів . Щоденно на лінію виходить 61 тролейбус. Коефіцієнт використання рухомого складу становить 73%. Заміні також підлягає 30% дроту контактної мережі.

peredplata