Рятувальники Буковини нагадали людям правила безпеки

Рятувальники Буковини нагадали людям правила безпеки

16 травня працівники Сокирянського районного відділу Управління ДСНС України у Чернівецькій області провели інформаційно-роз’яснювальну роботу серед мешканців сіл Василівка, Михалкове та Ожеве Сокирянського району, а також міста Новодністровськ. Дана робота мала на меті нагадати краянам правила безпеки, дотримання яких дозволить уникнути трагічних випадків з людьми. В ході такої профілактичної роботи рятувальники відвідали близько 100 помешкань та поспілкувалися із понад 350 особами.
Під час рейдів рятувальники основну увагу приділяли проведенню роз’яснювальної роботи з людьми щодо безпечного відпочинку в лісі та на водоймах. Працівники Управління ДСНС розповіли краянам, що слід зробити перед тим, як розвести вогонь у лісі. «Не забувайте, що залишати багаття без нагляду в жодному разі не можна. Коли ви йдете з місця відпочинку, полум’я обов’язково потрібно загасити, інакше може статися біда», – розповіли рятувальники людям.
Значна увага під час спілкування з громадянами приділялася і безпечному відпочинку на воді, оскільки неподалік даних населених пунктів протікає річка Дністер. Щороку чимало мешканців Сокирянського району полюбляють проводити свій відпочинок біля річки. Тому, щоб не допустити трагічних випадків, рятувальники розповідали як безпечно купатися на воді та що робити, якщо людина почала тонути. Особливу увагу було звернуто і на небезпеку ігор дітей у воді. Не забули працівники Управління ДСНС нагадати і правила пожежної безпеки, яких потрібно дотримуватися у побуті. Всім мешканцям району рятувальники вручали листівки та пам’ятки з правилами безпеки.
«Напередодні спекотної частини року працівники Управління ДСНС проводять попереджувальну роботу з мешканцями Чернівецької області, щоб запобігти нещасним випадкам під час відпочинку на природі. Завдяки цьому можна зберегти життя та здоров’я жителів краю», – повідомив заступник начальника Управління ДСНС підполковник служби цивільного захисту Ігор Динис.
Рятувальники Буковини нагадали людям правила безпеки
Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області

peredplata