На Буковині тривають перевірки стану пожежної безпеки виборчих дільниць

На території Буковини створено чотири одномандатних виборчих округи, до яких входить 558 виборчих дільниць, які розташовані в приміщеннях клубів, навчальних закладів, сільських рад.

Очікується, що в голосуванні візьме учать понад 500 тис. краян. Тому важливо створити всі умови для безпечного проходження процесу волевиявлення громадян.

Як повідомив начальник управління Держтехногенбезпеки Ігор Грицак, фахівцями управління стовідсотково перевірено виборчі дільниці області, а саме: забезпечення об’єктів первинними засобами пожежогасіння, виконання та додержання вимог, норм та правил пожежної й техногенної безпеки. Крім того, зазначив він, основна увага була приділена шляхам евакуації, наявності та справності електромереж, джерелам зовнішнього протипожежного водопостачання тощо. «Під час перевірок грубих порушень виявлено не було, – сказав Ігор Грицак. – За їх результатами було виявлено, що на 40 дільницях не відповідають вимогам шляхи евакуації, 157 дільниць не були забезпечені вогнегасниками. З членами виборчих комісій та обслуговуючим персоналом об’єктів, де розташовано виборчі дільниці, було проведено інструктажі з дотримання вимог пожежної безпеки, а для чергування під час голосування виборців, на об’єктах будуть створені добровільні пожежні дружини або задіяні працівників місцевої пожежної команди».

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata