а попередніми списками в Чернівецькій області налічувалося понад 704 тис. виборців

Кожен виборець має право ознайомитися із попереднім списком виборців та перевірити правильність внесених до нього відомостей безпосередньо у приміщенні дільничної виборчої комісії. На цьому наголосила 15 жовтня під час традиційної понеділкової селекторної прес-конференції начальник відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату облдержадміністрації Надія Мар’янчук, інформуючи журналістів місцевих та регіональних засобів масової інформації про роботу зі складання списків виборців для виборів народних депутатів України 28 жовтня.

За її словами, якщо виборець виявив неточності в попередньому списку виборців, він має право звернутися до дільничної виборчої комісії або безпосередньо до органу ведення Реєстру із заявою про уточнення попереднього списку виборців, до якої додаються документи (копії документів), що підтверджують зазначені в ній відомості. Заява про уточнення попереднього списку виборців подається виборцем особисто. «У першу чергу це треба зробити тим виборцям, яким не надійшло запрошення на вибори. Заява про уточнення попереднього списку виборців може бути подана виборцем до дільничної виборчої комісії або органу ведення Реєстру не пізніше як за п’ять днів до дня голосування, а також до суду – не пізніше як за два дні до голосування, – наголосила посадовець.–Заява, подана після зазначеного строку, не розглядається».

Як повідомила начальник відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату обласної державної адміністрації, органами Державного реєстру виборців попередні списки виборців складені і, як передбачено чинним законодавством, до 7 жовтня передані дільничним виборчим комісіям, де з ними можна ознайомитись. Крім того, виборцям краю, дані про яких внесено у списки, надіслані запрошення». Загалом за попередніми списками в області налічувалося понад 704 тис. виборців.

«Списки виборців формують на підставі відомостей, які надходять від суб’єктів, відповідальних за поновлення інформації Реєстру (Державної міграційної служби (паспортних столів), РАЦСів, органів опіки та піклування, судових органів, військових частин, кримінальних установ тощо). Остаточні списки виборців буде сформовано за три дні до виборів на підставі зазначених даних та з урахуванням змін, що будуть внесені за зверненнями виборців як до дільничних комісій, так безпосередньо до органів ведення Держаного реєстру виборців», – резюмувала Надія Мар’янчук.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata