У Чернівцях почав працювати Університет третього віку

9 жовтня 2012 року в Університеті третього віку відкрився факультет «Основи медицини, здорового способу життя» та «Краєзнавчий» факультет. Факультет відкрили на базі Чернівецького комунального територіального центру соціального обслуговування «Турбота». Першими слухачами факультету стали 15 пенсіонерів, частина з яких обслуговується в «Турботі». Навчання в університеті добровільне та безкоштовне.

«Освіта людей поважного віку – це допомога з користю проводити вільний час, отримати нові знання і можливість ділитися своїми, розширяти коло спілкування та інтересів, це активне дозвілля, це переорієнтування людей від зневіри й самотності до взаємодопомоги, самопізнання та самореалізації» – цими словами привітала слухачів директор комунального центру «Турбота» Інна Лисак.

Також привітати слухачів факультету прийшли представники Буковинського державного медичного університету: асистент кафедри гістології, цитології і ембріології, заступник головного куратора медичного факультету № 2 Олександр Петрішен та студентка ІІ курсу з спеціальності «Лікувальна справа» Вікторія Хухлей. Олександр Іванович побажав слухачам Університету від імені ректора та всіх працівників унівеерситету здоров’я, творчої наснаги та інтересного спілкування і висловив думку стосовно майбутньої співпраці між нашими Університетами. Вікторія подарувала слухачам музичне привітання.

Перше заняття на факультеті «Основ медицини, здорового способу життя» провела лікар-терапевт соціально-медичного відділення комунального центру «Турбота» Оксана Олійник. Присутні прослухали лекцію з розділу «Геронтологія в системі наук» на тему «Психофізичні зміни людини похилого віку». Цікава розповідь викладача-волонтера викликала велику кількість запитань.

Не менш цікаво та змістовно відбулись заняття і на краєзнавчому факультеті, які були проведені 11 жовтня 2012 року в Чернівецькому краєзнавчому музеї. Від імені директора музею Олени Затуловської та наукових працівників слухачів факультету з початком навчання привітала завідуюча відділом з науково-освітньої роботи Неля Кіріченко. Разом з побажаннями успіхів та творчої наснаги Неля Андріївна відмітила, що Університет третього віку краще б було назвати – Університет мудрості.

Привітати слухачів з новим навчальним роком також завітали представники Обласного польського товариства ім. А. Міцкевича. Творчий колектив товариства Жан Шейко та Алла Косьяненко заспівали слухачам факультету польські, українські, білоруські пісні.

Про це повідомляє сектор інформації та зв’язків з громадськістю Чернівецької міської ради.

peredplata