ОДА: Буковина до роботи в осінньо-зимовий період готова

В області всі заплановані заходи з підготовки житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період виконані. Паспорти готовності видано на всі 2 тис. 265 будинків комплексної підготовки. Про це поінформував сьогодні, 15 жовтня, під час апаратної наради начальник управління житлово-комунального господарства обласної державної адміністрації Георгій Леонтій.

За його словами, для забезпечення своєчасного початку опалювального сезону голова обласної державної адміністрації підписав розпорядження «Про прийняття рішень щодо початку опалювального сезону 2012-2013 років у населених пунктах області» та «Про початок опалювального періоду в житлових будинках з індивідуальним опаленням природним газом». Відповідно до цих розпоряджень, голів райдержадміністрацій, виконавчі комітети Чернівецької і Новодністровської міських рад зобов’язано забезпечити у межах відповідних адміністративних територій прийняття рішень про початок опалювального сезону при зниженні середньодобової температури зовнішнього повітря до +8 С° протягом трьох діб, звернувши особливу увагу на першочергове теплозабезпечення дитячих дошкільних установ, навчальних та лікувальних закладів.

«Нині в роботі вже 40 котелень, які опалюють заклади освіти та охорони здоров’я, – інформував посадовець. − Відповідно до середньодобової температури та розпоряджень голів райдержадміністрацій про прийняття рішень про початок опалювального сезону робота із запуску котелень та подачі теплоносія продовжується. Всі підприємства комунальної теплоенергетики області уклали договори з НАК «Нафтогаз України». Рівень оснащення приладами обліку відпуску теплової енергії з джерел теплової енергії підприємств комунальної теплоенергетики області складає 66%. З них у районах −88,9% . На сьогодні повністю завершено роботу зі встановлення механічних частин приладів.

Чернівецькій області передбачені асигнування на суму 29 366,3 тис. гривень на погашення заборгованості з різниці в тарифах на послуги водопостачання, водовідведення та теплопостачання. Всі розрахунки, визначені постановою з різниці в тарифах на послуги теплопостачання, проведені повною мірою, відзначив Георгій Леонтій.

«Для забезпечення сталого проходження опалювального періоду 2012-2013 років потребує вирішення питання виділення області обсягів природного газу на рівні минулого опалювального періоду − 43,5 млн. куб. метрів − за ціною як для населення (1309,2 грн./1000 м3). Нині для суб’єктів господарювання краю, які виробляють теплову енергію для населення, зазначені обсяги природного газу виділені на рівні 27 млн. куб. метрів, що становить лише 62% від факту попереднього періоду», − підсумував Георгій Леонтій.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata