Оперативники ДФС Буковини викрили схему ввезення товарів на територію України за заниженою вартістю на суму 226,5 тис.дол.США

Заходи здійснювали в рамках операції «Рубіж». Протиправна схема полягала в тому, що продукція (сантехнічне обладнання та аксесуари) завозилася морським транспортом до Одеських морських портів та розмитнювалися через підставних суб’єктів господарської діяльності. Надалі, дані товари реалізовувались з використанням новітніх технологій через мережу Інтернет та зі складу без їх відображення в податковому обліку або частковим відображенням на підставних приватних підприємців – платників єдиного податку, сплачуючи за них мінімальні фіксовані відрахування до бюджету.

За ознаками ч. 3 ст.212 КК України (ухилення від сплати податків та інших обов’язкових платежів в особливо великих розмірах) казна недоотримала понад 3,5 млн. грн.

Також, працівниками оперативного управління ГУ ДФС у Чернівецькій області спільно з працівниками відділу прикордонної служби були виявлені 3 приховані місця зберігання тютюнових виробів, які призначені для незаконного переміщення на територію Румунії поза митним контролем. За результатами вжитих заходів виявлено та вилучено товарно-матеріальних цінностей на загальну суму понад 6,1 млн.грн., обліковано 2 кримінальні правопорушення за ст. 204 КК України та складено 1 протокол про порушення митних правил, додатково спрямовано до бюджету 254 тис.гривень.

peredplata