Чернівчанин гідно виступив на міжнародному турнірі з шахів

З 1966 року за ініціативою Міжнародної шахової федерації FIDE 20-го липня відзначається Міжнародний день шахів.

А починаючи з 2011 року Верховна Рада України відповідною постановою проголосила цю дату Днем шахів в Україні.

І так вже співпало, що до цієї дати приємні новини для буковинських поціновувачів наймудрішої у світі гри надійшли зі столиці Польщі.

У Варшаві з 14 по 20 липня відбувся VIII міжнародний шаховий фестиваль, присвячений пам’яті Мігеля Найдорфа, у рамках якого пройшло 4 турніри із загальним призовим фондом 30 тисяч євро.

У найпрестижнішому турнірі категорії «А», що проходив у 9 турів за швейцарською системою, змагалися 84 титулованих шахістів, зокрема 30 міжнародних гросмейстерів та 11 міжнародних майстрів. І як вже не раз було раніше на європейських турнірах екстра-класу у суто «гросмейстерські розборки» успішно втрутився наш земляк – міжнародний майстер Віталій Бернадський. Набравши 6,5 очок з 9 можливих буковинець посів почесне 5 місце.

Власне, талановитий 20-річний чернівецький шахіст давно «привчив» буковинських шахових фанів до своїх успіхів на міжнародній арені – нині бурхливо прогресуючий Віталій Бернадський з особистим рейтингом 2550 пунктів посідає 438 місце у світовій табелі рангів. Але справжньою сенсацією стала офіційна інформація, оприлюднена на сайті Міжнародної шахової федерації – на найближчому 85-му конгресі FIDE, що відбудеться усередині серпня в норвезькому місті Тромсе, Віталію буде присвоєно звання «міжнародний гросмейстер». Якщо це відбудеться, то Віталій Бернадський ВПЕРШЕ в історії Буковини стане володарем найвищого довічного титулу, якого може досягти шахіст!!!
new info from APC

peredplata