Львів готовий поділитися досвідом

Львів готовий поділитися досвідом Їдучи на зустріч із одногрупниками по навчанню до Львова у мене було майже пів дня вільного часу, тож я вирішив навідатись до мерії міста аби поспілкуватись із службовцями стосовно досвіду підвищення ефективності міського управління. Треба відзначити, що із обранням мером Львова Андрія Садового у місті почали впроваджуватися системні зміни. Обмеження в часі не дало мені можливість провести тривалих ґрунтовних розмов, але і керівник комунальної установи « Інститут міста » і начальник відділу промоції міста дуже доброзичливо оцінили наші нещодавні перевибори мера у Чернівцях, висловили побажання, щоб новий мер, який переміг із такою переконливою довірою чернівчан зумів виправдати її та гідно провадити давні європейські традиції Чернівців.

Треба відзначити, що запорукою успіхів львівського керівництва стало значне омолодження працівників міського апарату, цьому спряло те, що міський голова заключив угоди із навчальними закладати міста на проходження стажування студентами вузів у міській мерії. Тож ті, що проявили себе з кращого боку одразу потрапили чи до штатного розпису чи у найближчий резерв. У місті проводиться надзвичайно багато заходів, адже не випадково для свого бренду місто обрало гасло – Львів – відкритий для світу. Нові підходи наукові методи у вирішенні будь-якої проблеми сприяли залученню великої кількості коштів із грандових програм та із багатьох фондів, що спрямовані на розвиток громадянського суспільства та розвиток місцевого самоврядування. Поєднання ініціативи влади, громадських організацій активних громадян та жителів міста – ось запорука інтенсивного його розвитку. У місті майже що тиждень проводиться по декілька актуальних та важливих подій чи то мистецького чи іноваційно-інвестиційного плану. Конференції, фестивалі та форуми забезпечують інформаційну насиченість подій життя міста а отже і сприяють його подальшій привабливості для туристичних потоків. За декілька років при новому керівництві місто отримало дослідження про якість життя у львові, а вже на його базі розробило стратегічний план залучення інвестицій до 2020 року, комплексну стратегію розвитку Львова до 2025 року.

В обох інституціях, в яких мені довелось спілкуватись із їх керівниками висловили щире бажання поділитися усім своїм досвідом та здобутками лиш би було на те наше бажання та чітке розуміння із нашого боку, чого саме ми хочемо осягнути. Чернівчани дуже сподіваються, що і у нашому місті із появою нового голови появиться і нова високо-професійна команда, яка готова запропонувати та втілити передові методи управління міським господарством та розробити і власну стратегію розвитку Чернівців. Бо оті плакати від минулої влади, що Чернівці – найкраще місто на світі, то така нісенітниця та брехні за яку соромно перед іноземцями, що приїздять до міста.

Ярослав Волощук – член НСЖ України.

peredplata