Чернівецькі податківці «перевиховали» 16 «кукурудзників»

Чому в Чернівцях так багато таксистів? Причин, мабуть, багато, але головна полягає в тому, що водій таксі — вже не професія. Кожен, хто має посвідчення водія, може стати таксистом. Є свій автомобіль — добре, немає — теж не біда. Можна взяти машину в оренду й починати «бомбити». При цьому, податки не сплачують і забирають хліб у тих, хто працює чесно.
Для того, щоб навести лад на ринку автоперевезень чернівецькі податківці спільно з працівниками автоуправління та ДАІ проводять перевірки громадян, які займаються транспортним обслуговуванням населення.
Як правило, водії на ходу знімають шашечки таксі із вигаданими номерами телефонів, інші цього зробити не встигають.
З початку року чернівецькі податківці виявили 16 перевізників – «нелегалів». В ході перевірок складено і передано до суду 16 протоколів про адмінправопорушення за здійснення діяльності без державної реєстрації.
Звичайно, що залучити «нелегала» до добросовісної сплати податків непросто, та Державна податкова інспекція у м. Чернівцях й надалі буде продовжувати такі рейди на вулицях нашого міста, аби не лише навчити податкової культури перевізників – нелегалів, але й для того, щоб захистити законослухняних платників податків від нерівних конкурентних умов з «тіньовиками».
Інформаційно-комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях

peredplata