Буковинські чиновники байдужі до потреб українських захисників

Буковинські волонтери замовили для бійців, котрі задіяні в АТО на сході України, 5 тепловізорів, та розрахувались поки що лише за один. Ще 4 потрібно викупити до неділі. Ціна одного 51 тисяча гривень.
Тепловізори необхідні для бійців «Айдара», 95-ї арт бригади, 83-ї та 82-ї роти і батальйону територіальної оборони.

Про це повідомила сьогодні член Координаційного центру «Буковина – українському війську» Марія Філіпчук. За її словами, минулого тижня волонтери вже передали один тепловізор 95-ій бригаді з Житомира. Тоді такий прилад вартував 62 тисячі гривень. За словами волонтерів, солдати ним дуже задоволені і зазначили, що краще 1 тепловізор, аніж 100 бронежилетів.

Окрім того, члени центру розповіли, хто і скільки жертвує на допомогу українському війську. Зокрема, як повідомив відповідальний за збір коштів Віталій Дронь, з 7 по 28 липня волонтери зібрали 110384 гривні. До допомоги долучаються приватні підприємці, медики та небайдужі чернівчани. Так, громада азербайджанців Чернівецької області надала провіанту на загальну суму близько 30 тис. грн. Приватний підприємець Пшеничко передав 11300 гривень та 85000 пакетиків концентрованого соку. Підприємці Калинівського ринку закупили 8 рацій (4 для військових, 4 для медиків). Медики обласної лікарні передали на потреби армії 25 тисяч гривень.

Проте, серед благодійників немає жодного буковинського чиновника.

– Обіцяли депутати обласної ради, міської ради. Та на сьогодні ми від них не отримали жодної копійки і живемо лише їхніми обіцянками, – розповіла Марія Філіпчук. – Я вже казала представникам влади: якби наші хлопці воювали так, як чиновники дають гроші на придбання необхідних речей, то російські окупанти сиділи б в їхніх кабінетах.

Нагадаємо, перелік необхідного для бійців, задіяних в АТО, звіти та контакти можна знайти на сайті http://dopomoga-armiyi.com

Буковинські чиновники байдужі до потреб українських захисників

Буковинські чиновники байдужі до потреб українських захисників

Буковинські чиновники байдужі до потреб українських захисників

peredplata