Допомога членам сімей Небесної сотні

Допомога членам сімей Небесної сотніЧинним законодавством визначено порядок отримання одноразової грошової допомоги членам сімей героїв Небесної сотні. До них відносяться: дружина (чоловік), їхні неповнолітні діти, непрацездатні батьки, а також особи, які на час загибелі (смерті) зазначених осіб перебували на їх утриманні. Допомогу може отримати лише один з членів сім’ї. Для цього необхідно звернутися до органу соціального захисту населення за місцем реєстрації проживання або перебування з відповідною заявою, в якій зазначаються реквізити рахунку в уповноваженому банку, на який перераховується допомога. До заяви потрібно також додати:
– копію документа, що посвідчує особу (з пред’явленням оригіналу);
– копію свідоцтва про смерть особи (з пред’явленням оригіналу);
– копію ідентифікаційного номера;
– копії документів, що підтверджують родинні стосунки (свідоцтва про одруження, свідоцтва про народження);
– письмову згоду довільної форми про виплату допомоги уповноваженому представнику сім’ї від інших членів сім’ї;
– довідку про склад сім’ї та довідку про доходи.
Орган соціального захисту населення протягом десяти днів після подання заяви та документів призначає допомогу уповноваженому представнику сім’ї. Допомога перераховується на банківський рахунок уповноваженого представника сім’ї у п’ятиденний строк після надходження коштів на рахунок органу соціального захисту населення. Розмір одноразової грошової допомоги дорівнює 100-кратному розміру прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на час виплати цієї суми.
21 травня 2014 року розпорядженням №479-р Кабінету Міністрів України було виділено 11692,8 тис. гривень Міністерству соціальної політики для надання вищезазначеної одноразової грошової допомоги.
Розмір доплати до пенсій у зв’язку з втратою годувальника непрацездатним членам сімей, які перебували на утриманні загиблих осіб, залежить від кількості непрацездатних осіб в сім’ї: на одного непрацездатного члена сім’ї — 5000 гривень; на двох — 6500 гривень; на трьох та більше — 8000 гривень. Доплата виплачується якщо пенсія та зарплата членів сімей не перевищує 10000 гривень. Виплата доплат здійснюється у порядку, встановленому для виплати пенсій відповідно до чинного законодавства.

В.о. начальника відділу Чернівецького міського управління юстиції Зоя ФЕДИК

peredplata