На Буковині вогнеборці врятували життя людині, ще одна людина загинула

8 серпня о 13:38 на спецлінію 101 міста Сокиряни надійшло повідомлення про пожежу в житловому будинку по вул. Окницькій у Сокирянах. Вже за 3 хвилини на місце події прибули рятувальники Державної пожежно-рятувальної частини № 8 міста Сокиряни. Повідомлення про пожежу надійшло від дочки домовласниці, яка помітила небезпеку. Вона повідомила вогнеборцям, що у будинку знаходиться її мати, жінка 1947 року народження. Бійці ДСНС відразу зайшли всередину та винесли жінку на вулицю. З отруєнням чадними газом домовласницю госпіталізовано до Сокирянської центральної районної лікарні. Рятувальники оперативно ліквідували пожежу, не допустивши подальшого розповсюдження вогню. Полум’ям знищено диван.
11 серпня у селі Коритне Вижницького району виникла пожежа в літній кухні місцевої мешканки. Дерев’яні конструкції будівлі сприяли швидкому поширенню вогню, тому пожежа розповсюдилась на прибудовані господарську будівлю та сарай. На момент виникнення пожежі в літній кухні перебував син домовласниці, чоловік 1974 року народження. Повідомлення про пожежу до пожежно-рятувальних підрозділів надійшло вже тоді, коли вогонь повністю охопив будівлю. Рятувальники міст Вижниця та Вашківці відразу були направлені на місце події. Вогнеборці відразу увійшли всередину, проте через запізніле повідомлення про пожежу допомогти чоловікові вже не було змоги. В подальшому рятувальники ліквідували пожежу, завдяки чому врятували від знищення поруч розташований житловий будинок. Полум’ям знищено літню кухню, перекриття, пошкоджено стіни будівлі.
За останні 3 доби на території краю сталося 6 пожеж, під час яких пожежно-рятувальні підрозділи Управління ДСНС України у Чернівецькій області зберегли від знищення 7 будівель. Всього ж з початку року у Чернівецькій області виникло 407 пожеж, на яких передчасно обірвалося життя 18 людей, ще 14 краян були травмовані. Управління ДСНС України у Чернівецькій області закликає мешканців краю дотримуватися правил пожежної безпеки. Пам’ятайте, що пожежу легше попередити, ніж потім її ліквідувати. Бережіть своє життя та здоров’я!

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області

peredplata