За право торгівлі алкоголем і тютюном місцева казна отримала 6,8 мільйонів

Бізнесмени Чернівців впродовж 7 місяців цього року сплатили до місцевого бюджету за ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами 6848,1 тис. грн., що на 541 тис. грн. більше, аніж минулого року. У липні за ліцензії підприємці обласного центру перерахували 1204,5 тис. грн., що майже удвічі перевищує минулорічні надходження.
Державна податкова інспекція у м. Чернівцях нагадує, що торгувати алкогольними напоями можливо лише за умови виконання певних умов. Одна з них – наявність ліцензії, яку потрібно придбати до початку торгівлі алкоголем. Порядок отримання ліцензії на право торгівлі алкогольними напоями визначено Законом України від 19.12.1995 р. №481/95-ВР “Про держане регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів”.
Звертаємо увагу, що дія ліцензії призупиняється у разі несвоєчасної сплати чергового платежу на підставі письмового розпорядження органу, який видав ліцензію, на термін до сплати такої заборгованості.
Інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях

peredplata