Ринок праці

Кількість зареєстрованих безробітних, які перебували на обліку державної служби зайнятості, на кінець липня п.р. становила 9,3 тис. осіб, що на 0,7% менше, ніж на кінець червня п.р. та на 4,5% – ніж на кінець липня 2013р. Допомогу по безробіттю отримували 79,9% осіб, які мали статус безробітного. Із загальної кількості зареєстрованих безробітних 5,5 тис. осіб проживали в сільській місцевості або 59,1% від загальної кількості зареєстрованих безробітних.
Рівень зареєстрованого безробіття в цілому по області за липень п.р. не змінився і на кінець місяця становив 1,7% від кількості населення працездатного віку.
Середній розмір допомоги по безробіттю у липні п.р. збільшився на 7,3% і становив 1063,8 грн., що на 12,7% менше, ніж законодавчо встановлений мінімальний рівень заробітної плати (1218 грн.).
Кількість вільних робочих місць (вакантних посад), заявлених роботодавцями до державної служби зайнятості, збільшилася в липні п.р. порівняно з червнем п.р. на 0,3%. і на кінець місяця становила 575 одиниць.
За сприяння державної служби зайнятості в липні п.р. було працевлаштовано 473 зареєстрованих безробітних. Серед працевлаштованих осіб 45,2% становили жінки, 47,8% – молодь у віці до 35 років.

Заступник начальника Головного управління Г.І.Петрова

peredplata