Ярослав Курко розповів про підсумки участі у проекті «Чотири регіони для Європи»

Перший заступник голови обласної ради Ярослав Курко зустрівся з журналістами та повідомив про участь делегації Чернівецької області у
13-у етапі проекту транскордонного співробітництва «Чотири регіони для Європи», який проходив у місті Кемптен округу Швабія в Німеччині. Це проект співпраці між округом Швабія (Німеччина), департаментом Маєнн (Франція), Сучавським повітом (Румунія) та Чернівецькою областю (Україна), започаткований у 2000 році, передбачає співробітництво у політичній, спортивній та культурній сферах. «В цьому році Україні була приділена надзвичайно велика увага, адже Європа хоче скласти особисте враження про події в нашій державі, про ментальність та переконання українців, – розповів журналістам Ярослав Курко. – Ми намагались донести до них, що на Сході України йде неоголошена війна проти нашої держави, агресія, яка підтримується певними силами всередині країни та за її межами, зокрема Росією». Перший заступник голови обласної ради зазначив, що громадськість Німеччини у більшості своїй підтримує Україну, але офіційні представники схиляються до того, щоб використати всі засоби та способи, щоб не допустити розростання агресії Росії, але не протистояти їй.
Ярослав Курко повідомив, що офіційній делегації Чернівецької області вдалось розширити рамки співпраці з керівниками округу Швабія, досягти домовленостей про вивчення німецького досвіду щодо заходів з енергозабезпечення, децентралізації влади та встановлення реального самоуправління. Представники органів місцевого самоврядування області отримали запрошення на 60-річчя округу Швабія в жовтні нинішнього року. Важливим досягненням перший заступник голови також вважає відкриття Європи для молодих людей – членів делегації, які брали участь у мистецьких проектах та спортивних змаганнях, в яких Чернівецька область посіла ІІ місце, поступившись господарям турніру. Черговий тур проекту відбудеться у наступному році в Сучавському повіті (Румунія).

peredplata