У Чернівецькій області користувачі радіочастотним ресурсом сплатили до казни 150,3 тис. грн.

Цю суму загальнодержавного збору за користування платниками на терені області радіочастотним ресурсом України мобілізовано до Державного бюджету з початку нинішнього року. За перше півріччя 2014 року Податковий розрахунок збору за користування радіочастотним ресурсом України подали 50 платників – повідомили в Головному управлінні Міндоходів у Чернівецькій області.

Платниками збору, на підставі статті 318 Податкового кодексу України (ПКУ), – є загальні користувачі радіочастотного ресурсу України, визначені законодавством про радіочастотний ресурс, яким надано право користування радіочастотним ресурсом України в межах виділеної частини смуг радіочастот загального користування на підставі дозвільних документів.

Відповідно до статі 319 ПКУ об\’єктом оподаткування збором виступає ширина смуги радіочастот, що визначається як частина смуги радіочастот загального користування у відповідному регіоні та зазначена в дозвільному документі, що надає право на користування радіочастотним ресурсом. А статтями 321 та 322 ПКУ визначені та регламентовані Порядки обчислення і сплати збору за користування радіочастотним ресурсом України.

Посадовці відомства нагадують, що при обчисленні податкових зобов\’язань, які виникли з квітня місяця цього року, платники збору застосовують ставки, визначені статтею 320 розділу XV Кодексу з урахуванням вимог Закону України від 27 березня 2014 N 1166-VII «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні».

peredplata